Zomervakantie zonder autopech

Alarmcentrales zagen het aantal pechgevallen in het voorjaar met 13% stijgen. Met de zomervakantie voor de boeg geven we graag een aantal tips om de autorit naar je vakantiebestemming zonder pech onderweg door te komen. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Voor vertrek: maak je auto zomerproof
Laat je auto voor vertrek bij de garage controleren. Zo ben je ervan verzekerd dat je auto vakantieproof is. Denk bijvoorbeeld aan:
– Het controleren van de bandenspanning, hiermee voorkom je niet alleen slijtage aan je banden, maar bespaar je direct op brandstofkosten.
– Het op peil brengen van de olie, te weinig is schadelijk voor je motor en al helemaal als je lang onderweg bent.
– Voldoende koelvloeistof. Zeker als je door bergen en heuvels gaat rijden in warme landen is dit wenselijk, je motor raakt sneller oververhit.

Lees je in: boetes zijn te voorkomen
Houd er rekening mee dat in het buitenland andere regels gelden. Het is verstandig om je vooraf te verdiepen in de verkeersregels en voertuigeisen in Europese landen. Waar moet je op letten? En wat is verplicht om in de auto te hebben? Zie hier een overzichtje voor alle landen.

Op de inpaklijst: reservesleutel
Wees verstandig en neem ook nog wat extra spullen mee in de auto: zaklamp, gereedschap, lifehammer, zonnebril, deken, eten en drinken kunnen bij pech de uitkomst bieden. Ook handig: zorg dat je partner of medereiziger de reservesleutel van je auto bij zich heeft.

Check: nog steeds juist verzekerd?
Vaak bieden dealers bij een auto jonger dan drie jaar een mobiliteitsgarantie aan binnen Europa. Hiermee ben je dus verzekerd bij pech onderweg. Is je auto ouder, maar heb je wel een volledige casco autoverzekering, dan kan het zijn dat hier een buitenlanddekking en dus een dekking voor pechhulp bij zit. Soms geldt die dekking alleen in geval van ongevallen. Ook kan het zijn dat het ontvangen van hulp bij pech onderweg is gedekt via je lidmaatschap bij een pechhulpdienst. Mocht dit allemaal niet het geval zijn, dan kun je je auto ook nog apart verzekeren voor pechhulp, zodat je bij pech hulp onderweg, een vervangende auto of repatriëring van je auto naar Nederland ontvangt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *