Autovakantie op de zaak?

Voer je een kilometer-administratie of heb je een auto van de zaak met bijtelling? In het eerste geval mag je op kalenderbasis maximaal 500 privé-kilometers maken. Je komt er dus niet ver mee de grens over. In het tweede geval is je vakantievrijheid groter. Wel zijn er dan wat regels en richtlijnen om rekening mee te houden.

Bij een auto van de zaak met bijtelling staat het voertuig op de balans. Je kunt alle kosten in aftrek brengen, ook die u tijdens de vakantie maakt. Bewaar dus de brandstof-, tol- en parkeerbonnetjes. (Heb je een auto via een leasebedrijf, let er dan even op of het beperkende voorwaarden stelt aan gebruik in het buitenland.) Maak je (auto)kosten over de grens, dan is de buitenlandse btw terug te vragen bij de Nederlandse belastingdienst. De fiscus kijkt trouwens wel of de autokosten in het buitenland – verbruik, reparaties enzovoort – in verhouding staan tot de normale kosten voor zakelijk gebruik.

En is jouw bedrijfsauto te klein om alle kinderen en tentonderdelen mee te nemen? Dan huur je een grotere auto op de zaak. Deze huurkosten zijn… zakelijk. Wat je tijdens de vakantie verrijdt, is dan wel weer op te geven als privégebruik: bijtelling dus tot maximaal 25 procent van de cataloguswaarde.
Bron: finfin.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *