Uitvaart steeds goedkoper

De kosten van een uitvaart zijn de afgelopen jaren sterk gedaald. Kostte een gemiddelde begrafenis enkele jaren geleden nog rond de € 8.000 en een crematie rond de € 7.000, nu liggen die bedragen tussen de € 4.000 en € 5.000. Dit blijkt uit een analyse van meer dan 3.000 offertes door uitvaartvergelijker Uitvaartmarkt.nl

Volgens Peter van Schaik van Uitvaartmarkt.nl zijn er meerdere oorzaken voor de dalende tarieven. Hij wijst op forse toename van het aantal uitvaartondernemingen. Waren er vroeger rond de 600 uitvaartondernemingen, immers wordt geschat dat er 2.600 bedrijven actief zijn. “De branche lijkt een bijna magische aantrekkingskracht uit te oefenen op vooral dames, die zich als zzp’er vestigen”, aldus Van Schaik.

Uitvaarten tegen bodemprijzen
Ook de komst van budget uitvaartformules zorgt volgens hem voor prijsdruk. “Organisaties als Uitvaart24, ABC UZ enMeride bieden uitvaarten tegen bodemprijzen aan. Prijzen van rond de € 1.250 zijn geen uitzonderingen. Het gaat hier dan om een heel eenvoudige uitvaart, waar andere ondernemers rustig duizenden euro’s extra voor vragen.”

Minder uitvaartverzekeringen door provisieverbod
Het provisieverbod op uitvaart zorgt er volgens hem voor dat er minder uitvaartverzekeringen worden gesloten.”Waren mensen vroeger gewend aan cadeaus als een X-Box bij het afsluiten van een uitvaartverzekering, tegenwoordig dient de adviseur rechtstreeks betaald te worden voor financieel advies en bemiddeling. Steeds minder mensen kiezen dus voor een uitvaartverzekering. De financiële consequenties van het overlijden worden daarom steeds groter.” In het licht hiervan pleitte uitvaartverzekeraar Monuta eerder al voor een subsidie op het verzekeringsadvies voor uitvaart.
Bron: AMWEB.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *