Schade ‘uitzonderlijke jaarwisseling’ geraamd op 15 tot 20 miljoen euro

De schade aan particuliere woningen en auto’s tijdens Oud en Nieuw komt volgens eerste schattingen van het Verbond van Verzekeraars uit tussen de 15 en 20 miljoen euro. Dat is anderhalf tot twee keer zo hoog als vorig jaar. Het Verbond kan nog geen schatting geven van de schade door de vonkenregen bij Scheveningen.

De schatting van 15 tot 20 miljoen euro is gebaseerd op de eerste claims die verzekeraars vanaf oudejaarsdag registreren en op het incidentenoverzicht van Stichting Salvage. Bij die stichting, die namens brandverzekeraars eerste hulp bij brand biedt aan verzekerden, kwam rond de jaarwisseling een recordaantal meldingen van woningbranden binnen. In totaal rukte de stichting 112 keer uit op 31 december en 1 januari. In 36,8% van de gevallen was vuurwerk de vermoedelijke oorzaak van de brand.

Droog weer
Vorig jaar kostte de jaarwisseling nog 10,1 miljoen euro. Volgens Weurding komt het hogere schadebedrag mede door het zachte weer. “Het was droog en niet erg koud. De ervaring leert dat men dan langer buiten blijft om vuurwerk af te steken”, aldus Weurding. Medische kosten en zakelijke schadekosten zitten niet in de ramingen van het Verbond verwerkt. De schatting beperkt zich tot verzekerde schade die onder de dekking valt van particuliere opstal-, inboedel- en autoverzekeringen. Over de schade die de vreugdevuren in Den Haag aanrichtten, kan het Verbond nog niets zeggen. De verzekeraars hebben nog geen goed beeld van alle schadeclaims uit Scheveningen.  Bron: AMweb.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *