Rood staan beïnvloedt de hoogte van je hypotheek

In het rood? Dan kan dit van invloed zijn op de hoogte van je hypotheek. Want wie langer dan een maand meer dan 250 euro rood staat – of kan staan – wordt vanaf 1 december aanstaande aangemeld bij het BKR: Bureau Krediet Registratie. Tot nog toe kreeg je een registratie bij een bedrag van 500 euro en een looptijd van ten minste 3 maanden. Ook als je geen gebruik maakt van de mogelijkheid tot roodstaan, krijg je een aantekening. Reden: omdat je bereid bent om een schuld aan te gaan, bestaat de mogelijkheid dat je dit gaat doen. En dat is een risico, ook voor de hypotheekverstrekker.

Hypotheekverstrekkers hebben de plicht om bij het BKR de eventuele schulden van de kredietaanvrager te checken. Die schulden trekken ze dan af van de maximaal te verstrekken hypotheek. Sta je bijvoorbeeld 500 euro in het rood, dan krijg je tot bijna 6 keer dat bedrag minder aan maximale hypotheek. Met die verhouding kan het in mindering te brengen bedrag flink oplopen.

Heb je daarbij een auto via private lease? Per 1 juli 2016 heb je ook daarvan een registratie bij het BKR, wat je maximale hypotheekbedrag verder vermindert. Zie ook het eerdere bericht over private lease.

Wil je meer weten over je hypotheek? Neem gerust contact met ons op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *