Ook wij gaan duurzaamheid aankaarten bij elk hypotheekadvies

Ons kantoor en de volgende banken 5 banken, ABN Amro, Florius, Rabobank, Triodosbank en de Volksbank gaan hypotheekklanten stimuleren om hun woning te verduurzamen. Zij doen dat door bij het hypotheekadvies te wijzen op de financieringsmogelijkheden voor energiebesparende maatregelen. Ze maken de financiering bovendien makkelijker. De vijf geldverstrekkers hebben hierover afspraken gemaakt met het Waarborgfonds Eigen Woningen.

Vijf banken gaan duurzaamheid aankaarten bij elk hypotheekadvies
Volgens het Waarborgfonds wordt er nu nog te weinig gebruikgemaakt van aanvullende hypothecaire financiering van energiebesparende maatregelen. Woningverduurzaming moet daarom standaard onderdeel worden van ieder hypotheekadviesgeprek, vinden het fonds en de vijf geldverstrekkers die zich achter het plan schaarden.

Energiebespaarbudget
De banken gaan hypotheekklanten wijzen op de voordelen van een duurzamere woning, zoals lagere energielasten, verhoogd wooncomfort en een beter klimaat. Ook gaan ze de financiering ervan vereenvoudigen. Daarvoor introduceren ze het Energiebespaarbudget. Hiermee kunnen klanten verduurzaming direct meefinancieren. Ze leggen zich dan nog niet vast op de concrete maatregelen die ze moeten nemen. Ze kunnen later beslissen hoe ze hun huis gaan verduurzamen.

Meer informatie, vraag gerust naar de mogelijkheden.

Bron: AMweb

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *