Hypotheekrente per saldo nauwelijks gestegen

Afgelopen maand ging voor het eerst in lange tijd de hypotheekrente omhoog. Maar of daarmee een periode van rentestijgingen is begonnen, is volgens MoneyView nog maar de vraag. Het adviesbureau becijferde dat de gemiddelde 10-jaarsrente in november per saldo met 0,08% is gestegen.

Tussen 2 en 11 november is de hypotheekrente bij de Allianz Hypotheek van De Hypotheekshop en De Hypotheker, bijBouwe, Merius, NIBC en Volksbank nog verlaagd. In de twee weken erna hebben echter veel partijen de tarieven verhoogd. “De hoogste verhoging bedroeg 0,25% voor het 10-jaars tarief van Munt Hypotheken. Ook de grootbanken speelden hun partij mee. ABN Amro, ING en SNS verhoogden diverse tarieven met 0,05 tot 0,2%. Rabobank verhoogde in de eerste week van november de tarieven en deed dat nogmaals in de derde week.” Mede daardoor bereikte het aantal hypotheekaanvragen een recordhoogte. “Maar of het een verder stijgende trend zal worden is nog maar de vraag. In de laatste week van november verlaagde Munt Hypotheken namelijk zijn tarieven alweer, evenals Acadium en Volksbank.”

Hoogste en laagste rentes
Vorige week bood BijBouwe de laagste rente voor een 10-jaars annuïteitenhypotheek met NHG: 1,57%. “Een verschil van 0,03% ten opzichte van oktober.” Het hoogste tarief bood de Obvion Hypotheek met 2,34%. Gemiddeld kwam de rente voor een 10-jaars annuïteitenhypotheek met NHG op 1,84%. “In oktober bedroeg het gemiddelde tarief nog 1,76%.”

Bron: AMweb.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *