Huizenprijzen: hoger of lager?

De huizenprijzen zijn de afgelopen maand oktober verder gestegen. De prijzen van bestaande koopwoningen waren volgens het CBS  (Centraal Bureau voor de Statistiek) 5,6 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar geleden. Voorgaande 2 maanden, augustus en september 2016, was de groei overigens nog een 10-tal procentpunten sterker. Vraag: houdt de stijging van de huizenprijzen aan, of is een tijdelijke piek bereikt?

Analisten van onder meer de Rabobank voorspelden enkele maanden terug in hun Kwartaalbericht Woningmark dat de huizenprijzen inderdaad omhoog zouden blijven gaan. Want de koopwoningmarkt blijft groeien in 2016 en 2017, zeiden ze. Van 5,5 procent tot 7%. Bureau Stedelijke Planning daarentegen voorspelde dat de prijzen eind 2016 / begin 2017 hun tijdelijke top zouden bereiken. Vervolgens zouden ze, eveneens tijdelijk, gaan dalen.

Hoger of lager, dat is dus de vraag. Voor wie? Met name voor diegenen die op het punt staan een huis te kopen of te verkopen. Of voor hen die met de huizenprijzen hun vermogen naar beneden zagen gaan. Huizenprijzen zijn natuurlijk regioafhankelijk. Goed nieuws: jouw financieel adviseur is vaak in jouw eigen regio actief. Vraag daarom eens naar zijn of haar voorspelling: hoger of lager? Informeer dan vooral ook naar de hypotheekrente. Die is nogal van invloed, zoals je weet…

Kijk ook op onze pagina: https://www.adfiz.nl/finfin/nieuws/nu-kopen-of-toch-nog-even-wachten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *