Consumentenbond: schadevrije jaren ook voor partner

Autoverzekeringsmaatschappijen moeten schadevrije jaren niet alleen aan de hoofdverzekerde toekennen, maar ook aan andere regelmatige bestuurders van een auto. Dat meldt de Consumentenbond. De consumentenorganisatie wil hierover in gesprek gaan met het Verbond van Verzekeraars.

Een klein aantal autoverzekeraars is bereid niet alleen schadevrije jaren toe te kennen aan verzekerden, maar ook aan partners of andere regelmatige bestuurders. Volgens de Consumentenbond gaat het om ANWB/Unigarant, De Nederlanden van Nu en Generali. “De meeste verzekeraars weigeren dit echter nog te doen”, zo stelt de Consumentenbond. “Volgens het Verbond is er geen bezwaar als verzekeraars het aanbod op eigen houtje doen, maar is een collectieve afspraak juridisch niet mogelijk, omdat de contracten worden afgesloten tussen de verzekeraar en de verzekeringsnemer.” De Consumentenbond is van mening dat het Verbond van Verzekeraars zich verschuilt achter de wet “om modernisering van polissen tegen te houden”.

Aanpassingen
Een aantal verzekeraars zijn volgens de bond dus bereid voor één auto ook schadevrije jaren toe te kennen aan levenspartners als regelmatige bestuurder. “Het registratiesysteem moet hier nog wel op worden aangepast, dus het ‘verrekenen van de schadevrije jaren’ is nu nog niet mogelijk”, aldus de Consumentenbond. ABN Amro, ASR, Ditzo, Turien & Co, Univé en United Insurance willen het toekennen van schadevrije jaren aan andere regelmatige bestuurders alleen collectief regelen.

Bron: AMweb.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *