Aflossingsvrije hypotheek? Bereid je voor op de toekomst.

In Nederland zijn er ruim 2 miljoen huizenbezitters met een aflossingsvrije hypotheek. Voor deze mensen geldt dat zij tijdens de looptijd van de hypotheek alleen rente betalen en niets (verplicht) aflossen. Eindigt de looptijd, dan kan de hypotheekverstrekker het geleende bedrag in één keer opeisen. Om mensen met een aflossingsvrije hypotheek hierop voor te bereiden start de Nederlandse Vereniging van Banken daarom vandaag met de campagne Word ook aflossingsblij.

Voor de meeste mensen geldt dat zij elke maand een deel van hun hypotheek aflossen – bijvoorbeeld bij een annuïteiten of lineaire hypotheek – of geld sparen om de hypotheek terug te kunnen betalen – bijvoorbeeld door middel van een spaarhypotheek. Heb jij echter een aflossingsvrije hypotheek, dan ben je hier niet toe verplicht. Met de campagne “Word ook aflossingsblij” willen banken ervoor zorgen dat mensen met een aflossingsvrije hypotheek goed nadenken over hun financiële situatie aan het einde van de looptijd.

Weet jij wat je moet doen?

5% van de huizenbezitters met een aflossingsvrije hypotheek weet niet precies wat dit betekent. Wat is een aflossingsvrije hypotheek precies? Wat zijn de risico’s en hoe zorg jij ervoor dat jij niet voor financiële verrassingen komt te staan? Er zijn diverse mogelijkheden. Houd er wel rekening mee dat de beste oplossing per persoon verschilt. Kom je er niet uit? Stel je vraag aan ons, dan kijken we naar je persoonlijke situatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *