Vermogen Nederlanders meer dan 50% gedaald

Het gemiddelde vermogen van Nederlandse huishoudens is de laatste 8 jaar meer dan gehalveerd van gemiddeld 47.000 tot 19.000 euro. Dat staat in een rapport van ING over regionale vermogensverschillen.

Een gezin met kinderen en een eigen woning zou volgens het Nibud een buffer van tenminste 5.000 euro moeten hebben om tegenvallers op te vangen. Dat wordt niet overal gehaald. Huishoudens in Flevoland bijvoorbeeld hebben 4.000 euro aan vermogen. In deze provincie zijn bovendien de meeste mensen met een negatief vermogen te vinden. Na Flevoland zijn Zuid-Holland en Groningen de armste provincies. Zeeland is met een vermogen van zo’n 50.000 euro de meest vermogende provincie. Ook Brabanders (36.000 euro) en Drentenaren (35.500 euro) staan er relatief goed voor.

Naast de daling van de huizenprijzen kwam dat ook door de toegenomen werkloosheid en een afname van spaargeld en beleggingen. Het financiële vermogen, waarbij eigen woningen buiten beschouwing worden gelaten, daalde in dezelfde periode van 18.000 naar 12.000 euro.

Bron ING/NUBUD

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *