Open Huizen Dag: zaterdag 1 oktober

Voorbereid op een spannende tijd.

Zaterdag 1 oktober 2016 is het Open Huizen Dag. Tussen 11.00 en 15.00 uur zijn dan veel koophuizen zonder afspraak vrijblijvend te bekijken. Op Funda vind je welke dit zijn. (http://www.funda.nl/koop/heel-nederland/nvm-open-huizen-dag)

Tijdens Open Huizen Dag kun je een goede eerste indruk krijgen van een buurt en een woning. Maar ga je onvoorbereid op pad, dan kom je tijd tekort. Neem daarom alvast de volgende 3 stappen:

  1. Bepaal hoeveel en welke huizen je wil bekijken.
  2. Stippel een route uit.
  3. Plan een maximale tijd per bezoek.

En: is je eerste indruk van een wijk of woning niet goed? Vertrek dan gewoon. Je bent immers vrij om in of uit te lopen.

Is je belangstelling voor een woning gewekt, dan breekt pas echt een spannende tijd aan.

Hoe financier je het huis? Wat kan en wil je maximaal lenen? Welke hypotheek pas bij je? Welke risico’s wil je afdekken? Wat zijn de fiscale consequenties? Een adviseur kan je bij al deze en andere zaken goed helpen. Bedenk wel wat je wilt dat deze allemaal voor je gaat doen. Gaat het je bijvoorbeeld alleen om hulp bij de hypotheek of wil je een uitgebreid financieel plan? Maar misschien is dat iets dat in het gesprek naar voren komt.

Genoeg dus om over na te denken. En nog meer om je alvast in te verdiepen. Dan kan via onze thema-pagina ‘Eigen huis kopen’. Daar is het altijd Open Huizen Dag. https://www.adfiz.nl/finfin/eigen-huis-kopen

Bron: finfin.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *