Goed verzekerd op reis met nieuwe tool ‘Check je vakantieverzekeringen’

Dekking voor onvoorziene kosten is voor 85% van de vakantiegangers die een reisverzekering hebben de voornaamste reden om die verzekering af te sluiten. Dit blijkt uit een onderzoek van Wijzer in geldzaken en het Verbond van Verzekeraars onder Nederlandse vakantiegangers naar hun vakantieplannen en verzekeringen. Het is echter wel belangrijk om goed te kijken of de afgesloten reisverzekering echt voldoet en past bij de vakantie. Er zijn namelijk grote verschillen tussen de basisverzekeringen die verschillende verzekeraars aanbieden. Om de consument te helpen kort voor vertrek zijn verzekeringen te checken, lanceren Wijzer in geldzaken en het Verbond van Verzekeraars vandaag de tool ‘Check je vakantieverzekeringen’.

Grote meerderheid heeft doorlopende verzekeringen

Van de vakantiegangers die een reisverzekering hebben (76%) heeft 83% een doorlopende reisverzekering. Hetzelfde beeld is te zien bij annuleringsverzekeringen. Ruim de helft (53%) van de Nederlanders heeft een annuleringsverzekering. Daarvan heeft 71% een doorlopende annuleringsverzekering.

Vakantieverzekeringentool Wijzer in geldzaken en Verbond van Verzekeraars

De tool ‘Check je vakantieverzekeringen’ van Wijzer in geldzaken en het Verbond van Verzekeraars helpt vakantiegangers te checken of ze goed verzekerd op vakantie gaan. Zijn eventuele zorgkosten gedekt, is de bagagedekking goed genoeg, zijn extreme sporten gedekt en wat is de maximale dekking bij een ongeval of een medische noodsituatie? Consumenten beantwoorden een paar eenvoudige vragen over hun vakantie. De tool geeft een korte lijst met tips en aandachtspunten.

Kijk voor het volledige bericht op de website van Wijzer in geldzaken .

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *