De zomervakantie begint over een paar weken. De kans is groot dat je een doorlopende reisverzekering hebt: veel Nederlanders hebben deze namelijk. Maar je leven verandert voortdurend en daarom kan die doorlopende reisverzekering wel eens op de feiten achterlopen. Het is dan ook goed om vóór vertrek de verzekering nog even door te lopen.

Is je gezinssamenstelling veranderd en is iedereen binnen het gezin wel verzekerd? Valt je vakantiebestemming binnen het dekkingsgebied? Ga je een sport beoefenen zoals raften of bergbeklimmen en is die activiteit en zijn die materialen gedekt? Heb je vervangend vervoer bij autopech en zit er een nieuwe tablet of smartphone in de kofferbak? Auto- of brommerhuur in het buitenland? Vaak is een aparte verzekering nodig.

Al heb je een doorlopende reisverzekering en een zorgverzekering, dekking van geneeskundige kosten in het buitenland is niet altijd optimaal. En juist die kosten kunnen fors oplopen. Ook een standaard reisverzekering is wat dit betreft minder standaard dan je zou denken. Let daarom goed op wat er aan medische kosten nu precies gedekt is en wat niet. Zijn de buitenlandse zorgkosten hoger dan in Nederland, dan kan het zo zijn dat je het verschil bij moet leggen. En dat kan een stevige wisselkoers betekenen.

Bron: Adfiz / finfin