Brandpreventieweken

Op initiatief van de Brandweer en de Nederlandse brandwonden stichting zijn de brandpreventieweken opgestart. De gehele maand oktober staat in het teken van brand. Om die reden delen we graag een aantal tips om brand te voorkomen en wat je moet doen om brandschade te beperken.

Sluit binnendeuren en zorg dat je rookmelders altijd kunt horen

Rook is de grootste bedreiging bij een woningbrand. Door het inademen van rook krijg je lichaam geen zuurstof, met vaak ernstig of fataal letsel tot gevolg. Rookmelders redden levens. Want deze apparaten melden je met een luid alarm dat er rook is. Sluit ’s avonds voor je slapen gaat de binnendeuren. Zo blijft de giftige rook nog enige tijd buiten de leefruimte.

Zet apparaten uit die je niet gebruikt

Apparaten die je niet gebruikt kan je beste uitzetten en de stekker uit het stopcontact halen. Dit voorkomt het doorbranden van je apparaten en verkleint de kans op brandschade.

Op de site van de brandpreventieweken zijn meer waardevolle tips en adviezen te vinden in het kader van brandpreventie. Ook op onze site is meer informatie te vinden over brandschade en brandverzekeringen, klik hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *